top of page

EDUARDO ITUARTE

Nascut a Buenos Aires, realitza els seus estudis al Conservatori Nacional Carlos López Buchardo amb el tenor Guido de Kehrig. Ha ofert recitals en escenaris com el Saló Daurat del Teatre Colón de Buenos Aires, el Vaixell Escola “Fragata Sarmiento”, així com en diversos teatres d'Argentina.

Arriba a Espanya el 2002 entrant a formar part del Cor d'Òpera de Bilbao com a membre titular durant 13 temporades. Té en el seu haver 60 títols entre els quals hi ha Turandot, Lohengrin, Il Trovatore, Carmen, Faust, Eugene Onegin, Billy Budd, Jenufa o Król Roger.

Ha treballat la seva tècnica i interpretació amb el mestre Jaume Aragall a diverses masterclasses.

Paral·lelament, fa un intens treball de solista. Cal destacar els concerts oferts al Palau de Villasuso (Vitòria) amb motiu del Centenari del Quixot, a la Col·legiata de Santillana del Mar (Cantàbria), al XIX Cap d'Any Musical d'Araia (Àlaba), així com la cantata Carmina Burana al Castell de Fredes (Burgos) o la Gala Lírica al Monestir de Santa Maria de Rioseco (Burgos) acompanyat per la soprano Ana Lucrecia García i la pianista Laurence Verna.

En el gènere de l'oratori ha realitzat l'enregistrament de l'Stabat Mater de Nicolás Ledesma, ha estat convidat a interpretar el Magnificat de Buxtehude al Teatre Principal de Vitòria i ha debutat al costat de la Banda Municipal de Vitòria a l'obra L'home armat: Missa per a la Pau, de Karl Jenkins.

Realitza el seu debut a ABAO a La Bohème de Puccini interpretant des de llavors rols en òperes com La Sonnambula, Il Trovatore, Ernani, Don Carlo (versions italiana i francesa), Tristan i Isolda, Nabucco, La Traviata, Un giorno di regno, Vespri Siciliani , Giovanna d Arco, Rigoletto, Turandot, Attila, Roberto Devereux o Manon Lescaut, sent a més el cover del protagonista, Gregory Kunde.

Interpretant aquests papers ha compartit escenari amb cantants com Juan Diego Flórez, Leo Nucci, Josep Bros, Maria Josep Siri, Maria Guleghina o Fiorenza Cedolins. Així mateix, ha estat dirigit pels mestres Alberto Zedda, Francesco Ivan Ciampa, Massimo Zanetti, Riccardo Frizza o Yves Abel.

Un giorno di Regno.jpg
Rigoletto.jpg
bottom of page