Mezzo-soprano nascuda a Barcelona. Va compaginar els seus estudis en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona amb els musicals.

 

Va estudiar cant amb Rosa Galindo, Josep Ferrer, Myriam Alió, Carmen Montoya, Raquel Pierotti i Eduard Giménez, i repertori amb Marta Pujol.

 

Ha assistit a classes magistrals amb Virginia Zeani, Ana Luisa Chova, Enric Serra i Bonaldo Giaiotti.

 

El 2005 va guanyar el Premi del Jurat a la Mostra de Noves Veus organitzada pels Amics de l’Òpera de L’Hospitalet a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat.

 

Ha actuat a la Gala Lírica del Claustre de Sant Domènech a Peralada, al Festival Musical d’Estiu de Gorliz (Biscaia), al recital “Jóvenes intérpretes de la lírica” del XVIII Festival Internacional de Música y Danza Ciudad de Úbeda (Jaén) i, posteriorment, al recital de cloenda del Festival de Música del Maresme.

 

Realitzà el X Curs de Professionalització a l’Escola d’Òpera de Sabadell, interpretant la Tercera Dama de “La Flauta Màgica”, de Mozart, sota la direcció de Daniel Martínez, al teatre La Faràndula de Sabadell i al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

 

La temporada 2006-2007 formà part del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, dirigit per Jordi Casas.

El maig de 2007 canta la part solista de “Thamos, König in Ägypten”, de Mozart, al Festival Mozart de La Corunya, amb l'Orquestra Simfònica de Galícia dirigida per Graeme Jenkins.

AMALIA MEDINA - MEZZOSOPRANO

Ha interpretat la Maddalena ("Rigoletto") i Flora i Annina ("La traviata") de Verdi; “La cantant” a "El dia del profeta", de Joan Brossa, dirigida per Rosa Novell al Teatre Nacional de Catalunya; la Badessa de "Suor Angelica", de Puccini, dirigida per Daniel Martínez, al teatre La Faràndula de Sabadell i a la gira d'Òpera a Catalunya; i en el camp de l'oratori ha cantat "Gloria" de Vivaldi, així com les Misses Brevis KV 49 i K275 i la "Krönungsmesse" de Mozart; i la cantata “Widerstehe doch der Sünde”, BWV 54, de Bach.

 

Forma part de la Petita Companyia Lírica de Barcelona des de l’any 2005.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​